Tijdens de presentatie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners op 6 juni 2023 is Bos Logistics geëindigd plaats nummer 80. Dat is een stijging van 4 plaatsen ten opzichte van 2022. “We zijn erg trots dat de eerste resultaten van onze vernieuwde strategie nu al zichtbaar zijn en kijken uit naar de komende jaren waarin we onze strategie verder zullen uitrollen”, aldus Frank Bos Jr., Algemeen Directeur.

De Top 100 Logistiek Dienstverleners dient als benchmark voor de toonaangevende spelers in de logistieke sector, en wordt jaarlijks door Logistiek.nl georganiseerd. De lijst is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek, waarbij de input van bedrijven wordt meegenomen in de beoordeling. Een panel van onafhankelijke experts beoordeelt deze innovaties, waarbij de resultaten bijdragen aan de indexscore.

Hoe wordt de score bepaald?

De indexscore bestaat voor 70% uit kwantitatieve factoren, waaronder omzet in Nederland (25%), het aantal vaste medewerkers (25%) en het aantal vierkante meters opslagruimte in Nederland (20%). De overige 30% wordt bepaald door de scores op zes innovatiethema’s, waarbij elk thema 5% van de score vertegenwoordigt. Deze thema’s omvatten duurzaam transport en opslag, inzet van personeel en training, slimme opslag, supply chain management en digitalisering.

Best-in-class

Bos Logistics is beoordeeld als best-in-class op het onderdeel ‘innovaties in arbeid en scholing’. Met onze Bos Academie hebben wij naast goede faciliteiten ook een kennisplatform ontwikkeld voor de introductie en ontwikkeling van onze medewerkers. Daarbij hebben wij ontwikkelpaden ingericht zodat je kan doorgroeien naar CE-chauffeur. We zijn erg trots dat de jury dit waardeert met een mooie score. Een mooie motivatie om ons de komende jaren nog verder te ontwikkelen, waarbij we inzetten op nog meer maatwerk voor onze medewerkers.

Toekomst Bos Logistics

De komende jaren hebben wij de ambitie om verder te stijgen op de lijst in de top 100. De groeistrategie is gericht op duurzaamheid, waarbij we onze leidende positie in de luchtvracht op Schiphol willen verstevigen en uitbreiden naar onze andere locaties in Brussel en Rotterdam. Naast autonome groei hebben we onze capaciteit recent uitgebreid via een mooie acquisitie. De komende periode verwachten wij met slimme samenwerkingen onze groei verder uit te breiden.