Onlangs is Bos Logistics toegetreden tot het TULIPS consortium. Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in het reduceren van de CO2-voetafdruk in first en final mile distributie. Wij nemen deel aan werkpakket 1; meer elektrisch vrachtvervoer. We gaan diverse zakelijke mogelijkheden van elektrische vrachtwagenconcepten testen en hebben al een eerste elektrische vrachtwagen geïntroduceerd.

Over TULIPS

TULIPS is een consortium dat de komende vier jaar innovaties zal ontwikkelen die de overgang naar koolstofarme mobiliteit vergemakkelijken en de duurzaamheid op luchthavens moet verbeteren. Daarvoor het het consortium 25 miljoen euro steun van de EU ontvangen. Het TULIPS-project is gestart in januari 2022 en duurt tot december 2025. Het consortium wil de uitrol van duurzame technologieën in de luchtvaart versnellen en aanzienlijk bijdragen aan de emissieloze en afvalvrije luchthavens in 2030 en een klimaatneutrale luchtvaart in 2050. Amsterdam Airport Schiphol wordt de proeftuin voor 17 demonstratieprojecten die voortkomen uit de samenwerking.

TULIPS staat voor: DemonsTrating lower pollUting soLutions for sustaInable airPorts acrosS Europe.

Vermindering van de CO2-voetafdruk in de eerste en laatste kilometer

Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen bij het verminderen van de CO2-footprint in de eerste en laatste kilometers van de distributie. We hebben al verschillende activiteiten onderzocht en uitgevoerd om onze ambitie te verwezenlijken. We implementeren het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LNG en HVO 100 op speciale vrachtwagens. We onderzoeken de mogelijkheid om een HVO100-optie aan te bieden aan ons distributienetwerk. En om papierloos werken te optimaliseren, zullen we in 2023 de E-CMR implementeren en digitale leveringsbonnen gaan aanbieden.

Samen de uitstoot op luchthavens verminderen

Met onze missie ‘to connect value’ zijn we altijd op zoek naar manieren om van toegevoegde waarde te zijn. Daarom zijn wij trots dat we partner van TULIPS zijn geworden, we samen de implementatie van innovatieve en duurzame technologieën versnellen en de uitstoot op luchthavens te verminderen.

Onze rol in TULIPS – Groene Luchthavens

Wij nemen deel aan werkpakket WP1, toename van elektrisch vrachtvervoer. Dat betekent dat we bijdragen door het testen van het zakelijk potentieel van elektrische vrachtwagenconcepten. Het doel is om meer te weten te komen over de potentiële bijdragen voor een betere (luchthaven)logistiek en duurzaamheid. We hebben al de eerste elektrische vrachtwagen geïntroduceerd en zullen hun elektrische vrachtwagenvloot in 2023 uitbreiden. Door deel te nemen aan het Tulpenproject willen we bijdragen aan het overwinnen van de belangrijkste uitdagingen om het elektrisch vrachtvervoer met succes uit te breiden.