Rotterdam, 16 mei 2023Bos Logistics, de toonaangevende logistieke dienstverlener in de Benelux, kondigt met trots de overname aan van Vanbever-Heymans, een gerenommeerd transportbedrijf met diepe wortels in de Belgische transportsector. Deze strategische acquisitie markeert een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Bos Logistics en versterkt hun positie op Brucargo, de luchthaven van Brussel.

Een historische overname

Vanbever-Heymans, een familiebedrijf dat al drie generaties lang transportdiensten levert, heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd in België. Met ruim twintig voertuigen en een toegewijd team van professionals bedient het bedrijf een breed scala aan klanten. De overname van Vanbever-Heymans door Bos Logistics biedt nieuwe groeikansen en synergieën.

Frank Bos Jr., directeur van Bos Logistics, licht de strategische beslissing toe: “Door de activiteiten van Vanbever-Heymans te integreren, versterken we onze positie op Brucargo. De klanten en diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. We streven ernaar om net zoals op Schiphol een leidende positie op Brucargo te verwerven. Deze overname brengt ons dichter bij dat doel. We bieden onze nieuwe medewerkers stabiliteit en ze treden toe tot een ambitieuze organisatie met volop groeimogelijkheden.”

Duurzaamheid als drijvende kracht

Als vooruitstrevend bedrijf begrijpt Bos Logistics de behoefte van klanten om bij te dragen aan duurzaam vervoer binnen de logistieke keten. De onderneming richt zich dan ook op het verminderen van de ecologische impact. Inzichtelijke dashboards stellen klanten in staat om de behaalde besparingen te monitoren en te meten. Deze transparantie is essentieel om gezamenlijk de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan.

Toekomstige groeimogelijkheden

Bos Logistics kijkt al verder dan de overname van Vanbever-Heymans en gaat op korte termijn de eigen warehouse faciliteit uitbreiden. Hierdoor versterkt Bos Logistics de positie als competitieve partner voor luchtvrachthandling en -transport op Brucargo. Deze nieuwe faciliteit zal het dienstenpakket verder versterken en een optimale logistieke ervaring bieden aan klanten en partners.

Over Bos Logistics

Bos Logistics, opgericht in 1961, is een gerenommeerde logistieke dienstverlener met een bewezen staat van dienst in voor- en natransport, opslag, waaronder een douane entrepot en overslag van luchtvracht en zeevracht.

Onze kernfocus ligt op de Benelux, waar we een sterke aanwezigheid hebben opgebouwd. Met de belangrijkste veiligheids- en kwaliteitscertificaten (AEO en TAPA EMEA FSR) in ons bezit, garanderen we onze klanten de hoogste service. Van ADR klasse 1 tot GDP-certificering en high-value transport. Wij bieden 24/7 dienstverlening.

Voor meer informatie over Bos Logistics en onze uitgebreide dienstverlening kunt u terecht op onze website: boslogistics.eu. We kijken ernaar uit om samen te werken met bestaande en potentiële klanten, partners en relaties in de logistieke dienstverlening in Nederland en België.