Eerste elektrische Volvo trucks in gebruik genomen op Schiphol
Afgelopen periode hebben we de eerste elektrische Volvo trucks in gebruik genomen. De elektrische trucks worden ingezet voor de first- en last-mile delivery op Schiphol voor de afhandeling van de goederen van onze partner DSV. We hebben bovendien direct de mogelijkheid aangepakt om de Mercedes E-Actros 2 weken te testen.

Volvo FH Electric
Bos Logistics heeft gekozen voor de Volvo FH Electric met 490KW (oftewel 667 echte PK’s!). Deze truck heeft een volwassen accupakket van 540KWH waardoor een actieradius van 300km per acculading haalbaar moet zijn. In combinatie met een groeiende netwerk van (truck!) laadstations zetten we voorzichtig de eerste stappen in elektrische Vervoer.

Vermindering van de CO2-voetafdruk in de eerste en laatste kilometer
Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen bij het verminderen van de CO2-footprint in de eerste en laatste kilometers van de distributieketen. We hebben al verschillende activiteiten onderzocht en uitgevoerd om onze ambitie te verwezenlijken. Naast de elektrische truck implementeren we het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LNG en HVO 100 op speciale vrachtwagens. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een HVO100-optie aan ons distributienetwerk.

TULIPS consortium
Onlangs is Bos Logistics toegetreden tot het TULIPS consortium. Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in het reduceren van de CO2-voetafdruk in first en final mile distributie. De aanschaf van elektrische Volvo trucks versnellen we de implementatie en innovatie van duurzame technologieën en de verminderen we de uitstoot op luchthavens.

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsambities, de Volvo FH Electric of hoe we jouw organisatie kunnen helpen bij het verduurzamen van de first- en last mile delivery. Neem dan contact met ons op!